Επαναστατική θεραπεία με Botox. Αναίμακτη και ανώδυνη λύση χωρίς επέμβαση

Η ραγάδα του πρωκτού αποτελεί ένα σκίσιμο στο βλεννογόνο του πρωκτού. Αυτό το σκίσιμο συνήθως προκαλείται από μία μεγάλη, σκληρή κένωση καθώς αυτή διέρχεται από τον πρωκτικό δακτύλιο, ή από αυξημένο τόνο των μυών της περιοχής.
Υπάρχουν και άλλα αίτια ραγάδας του πρωκτού, αλλά αυτά είναι πολύ σπανιότερα και αφορούν πολύ συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.

hemo-free

Αιμορροΐδες: Επαναστατική θεραπεία χωρίς πόνο!

Ανώδυνα και αναίμακτα με το ΝΕΟ λέιζερ

Αιμορροΐδες. Τι είναι και πως δημιουργούνται

Οι αιμορροϊδικοί ιστοί αποτελούν μέρος της φυσιολογικής ανατομίας του περιφεριακού ορθού και του πρωκτικού σωλήνα. Οι εσωτερικές αιμοροΐδες είναι "μαξιλάρια" αποτελούμενα από αγγειακό και συνδετικό ιστό που ξεκινούν πάνω από την οδοντωτή γραμμή και καλύπτονται από ορθικό και μεταβατικό βλεννογόνο. Οι εξωτερικές αιμορροϊδες είναι αγγειακά συμπλέγματα που υπόκεινται του πλούσια νευρούμενου πρωκτοδέρματος.

 

  Ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία με τη χρήση laser τελευταίας γενιάς

Οι αιμορροΐδες ταλαιπωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ, έναν στους τρεις συνανθρώπους μας, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους. Τσούξιμο, πόνος, φαγούρα και συχνά αιμορραγίες είναι τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα που παρουσιάζουν οι πάσχοντες, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναζητούν θεραπεία έγκαιρα.

aimoroeides iatropedia2.jpgΑπό Iatropedia, 21 Ιανουαρίου 2015, 19:00

Μια πονεμένη κατάσταση την οποία βιώνουν ένας στους πέντε συμπολίτες μας είναι οιαιμορροΐδες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βασανίζονται από αφόρητους πόνους οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρατήσουν και μέρες.

Πως αντιμετωπίζονται οι αιμορροΐδες; Το νυστέρι πότε ενδείκνυται;

Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Του Δημήτριου Κ. Φιλίππου, MD, PhD

Γενικού Χειρουργού