Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη

Share

Δυστυχώς, οι Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη  είναι αρκετά συχνές. Οι αιμορροΐδες είναι κιρσοειδείς (διογκωμένες) φλέβες του πρωκτού που μπορεί να προκαλέσουν κνησμό, κάψιμο, επίμονο πόνο ή περιστασιακή αιμορραγία και είναι συνήθως επώδυνες. Εμφανίζονται συχνότερα κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης ροής και πίεσης αίματος στην περιοχή του πρωκτού, αλλά και της αυξημένης ενδοκοιλιακης πίεσης, επειδή το επιπλέον βάρος, λόγω της εγκυμοσύνης, ασκεί μεγαλύτερη πίεση σε αυτά τα αιμοφόρα αγγεία.
Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η δυσκοιλιότητα συμβάλλει στις Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη. Για την ανακούφιση ή την πρόληψη της δυσκοιλιότητας ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Συμπεριλάβετε επαρκείς ποσότητες φυτικών ινών στη διατροφή σας
  • Πίνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά
  • Συμπεριλάβετε σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα
  • Προσπαθήστε να παραμείνετε εντός των συνιστώμενων οδηγιών αύξησης βάρους, ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό βάρος, το οποίο είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου αιμορροΐδοπάθειας.

Εάν τα μέτρα αυτά δε βοηθήσουν ή οι αιμορροΐδες επιδεινωθούν, θρομβωθούν και πονούν φρικτά ή αρχίσουν να αιμορραγούν, συμβουλευτείτε άμεσα τον ειδικό. Μπορεί να σας χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση από τον πόνο ή ένα υπακτικό για τη δυσκοιλιότητα ή ακόμη φάρμακα που μπορεί να εξαφανίσουν το πρόβλημα. Σε πολλές γυναίκες, οι αιμορροΐδες υποχωρούν μετά την γέννηση του μωρού. Εάν όμως οι αιμορροΐδες επιμένουν, τότε μάλλον απαιτείται χειρουργική θεραπεία. Η θεραπεία με λείζερ αποτελεί μία εξαιρετική λύση, καθώς προσφέρει άμεση, οριστική, αναίμακτη και ανώδυνη λύση του προβλήματος, χωρίς τομές, ράμματα, αλλαγές και χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.