Δυστυχώς, οι αιμορροΐδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αρκετά συχνές. Οι αιμορροΐδες είναι κιρσοειδείς (διογκωμένες) φλέβες του πρωκτού που μπορεί να προκαλέσουν κνησμό, κάψιμο, επίμονο πόνο ή περιστασιακή αιμορραγία και είναι συνήθως επώδυνες. Εμφανίζονται συχνότερα κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Αποκατάσταση με Πλέγμα και Τοπική Αναισθησία. Μια Ασφαλής, Αποτελεσματική και Οικονομική Τεχνική

 

Πολύς λόγος γίνεται και οι χειρουργοί διαφωνούν για το ποια τεχνική είναι η καλύτερη. Πολυάριθμες μέθοδοι και τεχνικές έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται επιτυχώς για την αντιμετώπιση των βουβωνοκηλών, οι οποίες παρουσιάζουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ορισμένοι προτείνουν τη λαπαροσκοπική, άλλοι την ρομποτική και κάποιοι τρίτοι την ανοικτή αποκατάσταση.

Πρωτοπόρος πάντοτε στο χώρο της Ιατρικής Επιστήμης, Εκπαίδευσης και Έρευνας ο Διευθυντής Χειρουργός και Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δημοσίευσε για πρώτη φορά παγκοσμίως την πρωτοπόρα και καινοτόμο τεχνική ALPHATM, για τη θεραπεία κύστης κόκκυγα με διοδικό λέιζερ με τη χρήση λεπτής ίνας. Η δημοσίευση έγινε στο εξαιρετικό περιοδικό Acta Chirurgica Belgica το οποίο περιλαμβάνεται στις μεγαλύτερες βάσεις επιστημονικών ιατρικών δεδομένων και συγκαταλέγεται στα κορυφαία χειρουργικά περιοδικά παγκοσμίως.

Η μέθοδος αναφέρεται στη θεραπεία της κύστης κόκκυγα με λεπτή ίνα διοδικού λέιζερ (ΝΕΟv 980nm), η οποία γίνεται χωρίς τομή, είναι αναίμακτη, ανώδυνη, ασφαλής, αποτελεσματική και μπορεί να διενεργηθεί σε εξωνοσοκομειακή βάση.  

Acta Chir Belg Filippou

Στις 9-12 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

imerida mela

Στις 5 Δεκεμβρίου 2015 ο Διευθυντής Χειρουργός Δημήτριος Κ. Φιλίππου, MD, PhDπαρακολούθησε τις εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας Μελανώματος με θέμα: Νεότερες Εξελίξεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες για το Μελάνωμα, που οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος.            

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα θέματα που αναφέρονται στα σχετιζόμενα με την εμφάνιση μελανώματος γονίδια και τον μοριακό έλεγχο, τη σχέση της κληρονομικότητας, τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αλλά και τα σύγχρονα δεδομένα όσον αφορά την θεραπευτική προσέγγιση της νόσου.

                Στο τέλος της Ημερίδας παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της νόσου, τις οποίες πρέπει απαραίτητα να γνωρίζουν οι χειρουργοί και άλλοι ιατροί που ασχολούνται με το μελάνωμα.

synedrio xeirourg adenes

Ο Δρ. Δημήτρης Φιλίππου συμμετείχε στις δραστηριότητες του 14oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2015.

Στις εργασίες του συνεδρίου το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (ΕΕΧΕΑ) παρουσιάστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα, των παραθυρεοειδών, του παγκρέατος και των επινεφριδίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα παρακάτω θέματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζει κάθε χειρουργός που ασχολείται με τη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα:

  • Eλάχιστα επεμβατικές τεχνικές στη χειρουργική του θυρεοειδούς
  • Χρήση ψαλιδιού υπερήχων, θερμικής αιμοσυγκολλήσεως, αιμοστατικών γαζών στη χειρουργική του θυρεοειδούς
  • Νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες, consensus, στις ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης στην οζώδη βρογχοκήλη
  • Ολική θυρεοειδεκτομή και προφυλακτικός κεντρικός λεμφαδενικός καθαρισμός στο θηλώδες καρκίνωμα

synedrio xeir ogko

Ο Δρ. Δημήτρης Φιλίππου θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής Ογκολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 17-20 Δεκεμβρίου 2015, και το οποίο οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας.

prokotos synedrio,

Ο Δρ. Δημήτρης Φιλίππου θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Παχέος Εντέρου και Πρωκτού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3-5 Μαρτίου 2016, και το οποίο οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού.