Ελληνική είναι η πρώτη παγκόσμια δημοσίευση σε επιστημονικό ιατρικό περιοδικό σχετικά με την θεραπεία της κύστης κόκκυγα με radial ίνα 360ο (τεχνική Alpha). Η τεχνική αυτή που αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε αρχικά από Γερμανούς και Ισραηλινούς χειρουργούς αναπτύχθηκε, βελτιώθηκε από τον Δρ. Δημήτρη Φιλίππου, Διευθυντή Χειρουργό και Επιστημονικό Συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος και πρόσφατα παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως τα πρώτα αποτελέσματα της μεθόδου. Πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Acta Chirourgica Belgica δημοσιεύτηκαν στα πλαίσια του γόνιμου επιστημονικού διαλόγου οι τεχνικές παράμετροι και βελτιώσεις της μεθόδου, καθώς επίσης και τα πρόδρομα αποτελέσματα. Η τεχνική αυτή με τις βελτιώσεις χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των ορθοπρωκτικών (περιεδρικών) συριγγίων.

 

            Η κύστη κόκκυγα ή τριχοφωλεϊκό συρίγγιο, αποτελεί μία από τις συνηθισμένες παθήσεις ιδιαίτερα στους άνδρες ηλικίας 15-60 ετών. Συνήθως εκδηλώνεται ως μικρή ανώδυνη διόγκωση της στον υποδόριο ιστό της ιεροκοκκυγικής περιοχής, αλλά μπορεί επίσης να σχηματίσει μια μεγάλη επώδυνη φλεγμονώδη μάζα, με ερυθρότητα, οίδημα και εκροή πύου (απόστημα). Όταν η φλεγμονή εξελιχθεί και η νόσος μείνει χωρίς αντιμετώπιση, τότε η περιοχή γίνεται έντονα ερυθρή, διογκώνεται, γίνεται σκληρή και οιδηματώδης, ενώ συχνά εκρέει πύον το οποίο είναι εξαιρετικά δύσοσμο. Σε ορισμένους ασθενείς με βαριά φλεγμονή μπορεί να παρουσιαστούν και άλλα συμπτώματα όπως πυρετός, κακουχία και ναυτία. Η αιτία που ενεργοποιεί συνήθως το πρόβλημα είναι η δράση διαφόρων ορμονών, η έντονη τριχοφυΐα, η μηχανική τριβή των παρακείμενων ιστών και η φλεγμονή. Άλλοι παράγοντες οι οποίοι είναι δυνατό να σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου είναι η ασχολία, το οικογενειακό περιβάλλον και η παχυσαρκία.

 

            Η θεραπεία της είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και συνίσταται στη χειρουργική αφαίρεση της κύστης και των συριγγίων της, ενώ η περιοχή υποβάλλεται σε καθημερινές αλλαγές μέχρις ότου επουλωθεί και κλείσει το τραύμα. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό είναι επώδυνο και δημιουργεί σημαντική ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι τώρα. Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα είναι η μελλοντική θεραπεία.

            Με τη σύγχρονη πρωτοποριακή τεχνική θεραπείας της κύστης κόκκυγα με λέιζερ, την οποία τροποποίησε και δημοσίευσε ο Δρ. Δημήτρης Φιλίππου, πρώτος σε παγκόσμιο επίπεδο (τεχνική Alpha), επιτυγχάνεται η θεραπεία της κύστης κόκκυγα σε λίγα λεπτά, χωρίς τομές ή ανοίγματα (σε αντίθεση με την ενδοσκοπική τεχνική), αναίμακτα, χωρίς πόνο, δεν απαιτείται νοσηλεία, και το βασικότερο – δεν απαιτούνται αλλαγές μετεγχειρητικά.

Πλέον μπορούμε  να μιλάμε για οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των υποτροπών αυτής, με μία εντελώς καινούργια ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση Laser. Η τεχνική αυτή επιτρέπει με φωτοθερμική διαδικασία και χωρίς αφαίρεση (κόψιμο) ιστού την επιτυχή αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα. Για την τεχνική χρησιμοποιείται ένα ειδικό σύγχρονο τελευταίας γενιάς χειρουργικό διοδικό laser (τo ΝΕΟv), σε συνδυασμό με ειδικές ίνες εκπομπής της ενέργειας που εκπέμπουν την ακτινοβολία σε 360ο. Ο ειδικός σχεδιασμός των ινών αυτών επιτρέπει και διασφαλίζει την ομοιόμορφη και ασφαλή εφαρμογή της ακτινοβολίας στο εσωτερικό της κύστεως. Η εφαρμογή της ακτινοβολίας στο εσωτερικό της κύστης έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τοιχώματος, το οποίο συρρικνώνεται και ουλοποιείται, χωρίς αιμορραγία, πόνο και χωρίς την ανάγκη αλλαγών.

            Πλεονεκτήματα της θεραπείας της κύστης κόκκυγα με λέιζερ.

            Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας της κύστης κόκκυγα με διοδικό λέιζερ και radial ίνα 360ο είναι πολλά και προφανή.

  • Η μέθοδος είναι απλή και σύντομη (διαρκεί 5-15 λεπτά).
  • Είναι αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη προσφέροντας άμεσο και οριστικό κλινικό αποτέλεσμα (με βάση τα υπάρχοντα έως σήμερα δεδομένα).
  • Δεν απαιτείται νοσηλεία. Μπορεί να γίνει ακόμη και στο ιατρείο.
  • Ο ασθενής φεύγει αμέσως μετά, και δεν χρειάζονται ούτε καν παυσίπονα. Μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες αμέσως μετά την επέμβαση.
  • Δεν υπάρχει τομή ή άνοιγμα στην ουρά, δεν απαιτούνται επώδυνες χειρουργικές αλλαγές και χρήση επιθεμάτων μετά από το χειρουργείο.
  • Ο ασθενής δεν εκτίθεται σε κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών (διαπύηση τραύματος, αιμορραγία, κα)
  • Η επέμβαση δεν απαιτεί καμία τομή, δεν αφήνει καμία ουλή και η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και σε περιπτώσεις υποτροπής μετά από χειρουργική επέμβαση.

      Όπως αναφέρεται στη δημοσίευσή του Δρ. Δημήτρη Φιλίππου, η οποία είναι από τις πρωτοπόρες παγκοσμίως γενικά και η πρώτη ειδικά για την τεχνική Alpha, η νέα αυτή τεχνική είναι ασφαλής, γρήγορη, αποτελεσματική, άνετη για τον ασθενή, αναίμακτη, ανώδυνη και φαίνεται ότι αποτελεί μία πολύ ελπιδοφόρα και πολλά υποσχόμενη τεχνική, η οποία θα ανακουφίσει χιλιάδες ασθενών.

Αρθρο μας για μία εξαιρετικά πρωτοποριακή, απλή, αποτελεσματική, ανώδυνη και απλή τεχνική αναφορικά με την αντιμετώπιση των περιεδρικών ορθοπρωκτικών συριγγίων δημοσιεύτηκε στο now24.gr. Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα αλλά και τον ιδρυτή της κ. Π. Χαλάτση για την τιμή που μας έκανε να φιλοξενήσει το πολύ ενδιαφέρον αυτό άρθρο.

 

Ο Δρ Δημήτρης  Φιλίππου,Χειρουργός μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Περιεδρικό συρίγγιο. Τη σύγχρονη πρωτοποριακή θεραπεία του ορθοπρωκτικού συριγγίου και των υποτροπών του με Laser!

Απλά, ανώδυνα, αναίμακτα χρησιμοποιώντας το πλέον εξελιγμένο τελευταίας γενιάς χειρουργικό laser σε συνδυασμό με ειδικές ίνες εκπομπής της ενέργειας.

Τι είναι το περιεδρικό συρίγγιο και πως δημιουργείται;

Η περιοχή γύρω από τον πρωκτό την έσω επιφάνεια παρουσιάζει πτυχώσεις, όπως ακριβώς και το δέρμα στην έξω επιφάνεια του πρωκτού. 

Διαβάστε περισσότερα..

 now24 fistula

Επαναστατική θεραπεία με Botox. Αναίμακτη και ανώδυνη λύση χωρίς επέμβαση

Η ραγάδα του πρωκτού αποτελεί ένα σκίσιμο στο βλεννογόνο του πρωκτού. Αυτό το σκίσιμο συνήθως προκαλείται από μία μεγάλη, σκληρή κένωση καθώς αυτή διέρχεται από τον πρωκτικό δακτύλιο, ή από αυξημένο τόνο των μυών της περιοχής.
Υπάρχουν και άλλα αίτια ραγάδας του πρωκτού, αλλά αυτά είναι πολύ σπανιότερα και αφορούν πολύ συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.

hemo-free

Αιμορροΐδες: Επαναστατική θεραπεία χωρίς πόνο!

Ανώδυνα και αναίμακτα με το ΝΕΟ λέιζερ

Αιμορροΐδες. Τι είναι και πως δημιουργούνται

Οι αιμορροϊδικοί ιστοί αποτελούν μέρος της φυσιολογικής ανατομίας του περιφεριακού ορθού και του πρωκτικού σωλήνα. Οι εσωτερικές αιμοροΐδες είναι "μαξιλάρια" αποτελούμενα από αγγειακό και συνδετικό ιστό που ξεκινούν πάνω από την οδοντωτή γραμμή και καλύπτονται από ορθικό και μεταβατικό βλεννογόνο. Οι εξωτερικές αιμορροϊδες είναι αγγειακά συμπλέγματα που υπόκεινται του πλούσια νευρούμενου πρωκτοδέρματος.

 

  Ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία με τη χρήση laser τελευταίας γενιάς

Οι αιμορροΐδες ταλαιπωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ, έναν στους τρεις συνανθρώπους μας, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους. Τσούξιμο, πόνος, φαγούρα και συχνά αιμορραγίες είναι τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα που παρουσιάζουν οι πάσχοντες, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναζητούν θεραπεία έγκαιρα.

aimoroeides iatropedia2.jpgΑπό Iatropedia, 21 Ιανουαρίου 2015, 19:00

Μια πονεμένη κατάσταση την οποία βιώνουν ένας στους πέντε συμπολίτες μας είναι οιαιμορροΐδες. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βασανίζονται από αφόρητους πόνους οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρατήσουν και μέρες.

Πως αντιμετωπίζονται οι αιμορροΐδες; Το νυστέρι πότε ενδείκνυται;

Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Του Δημήτριου Κ. Φιλίππου, MD, PhD

Γενικού Χειρουργού

ozoi thyr2.jpgEhealthcyprus.com

Μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος, από μπιζέλι μέχρι μπαλάκι του γκολφ ή και μεγαλύτερος. Όπως και η βρογχοκήλη,  οι όζοι του Θυρεοειδούς ανακαλύπτονται συνήθως τυχαία, ενώ κοιτάτε το λαιμό σας στον καθρέφτη. Αν αιμορραγήσει μπορεί να προκαλέσει πόνο κι έτσι να σας τραβήξει την προσοχή.